De geur van onze parfums bestaat uit een zorgvuldige balans van etherische oliën. De olie wordt gewonnen uit aromatische gewassen die in Friesland en andere delen van Noord Nederland worden verbouwd. Dit wordt in nauw samenwerkingsverband gedaan met betrokken boeren, waarbij er per boer wordt besproken en nagedacht wat het beste bij hun bedrijf aansluit.

Door deze planten in stroken te telen, verandert dit het landschap in vele opzichten: de biodiversiteit neemt radicaal toe, waarmee insecten en vogels terugkeren naar het Friese landschap, en hiermee dragen we bij aan herstel en een regeneratieve natuur en het bodemleven. Deze manier van werken faciliteert daarnaast de omschakeling voor geïnteresseerde boeren en zo maken we de aanwezigheid en terugkeer van duurzame en langdurige biodiversiteit toegankelijker.
Alle gewassen worden op biologische of biodynamische wijzen verbouwd.
Ambachtelijke kennis staat centraal binnen FFF en wij willen deze technieken behouden voor toekomstige generaties. Daarom winnen wij de essentiële olie uit de gewassen door middel van stoomdestillatie. Hiervoor gebruiken wij de traditionele Portuguese koperen alembic ketel. Een zorgvuldig proces met bijzondere resultaten die het hart vormt van onze parfum.