Zonnebloemolie is een belangrijk component van onze solide parfum. De olie maakt de parfum smeerbaar en heeft een hoog gehalte van vitamine E.De zonnebloemen van Farm Flower Fragrances blijven op het land staan totdat zij zijn uitgebloeid en vormen daarmee een grote bron van voedsel voor bestuivende insecten.
Al langer wordt de zonnebloem in Nederland geteeld als sierbloem maar nog niet voor de productie van zonnebloemolie: met onze focus op olieproductie pionieren wij op dit gebied.

Deze teelt is opgezet in samenwerking met het MBO Terra in Groningen, waar een groep jonge studenten zich enthousiast inzet op het terrein van de Suikerunie. Farm Flower Fragrances vormt een onderdeel van hun opleiding: hiermee willen wij hun horizon verbreden en bijdragen aan kennisoverdracht door hen niet alleen bij de teelt te betrekken, maar ook mee te nemen in de verwerking van de zonnebloemolie en maken van de parfum.

De olie persen wij koud en wordt niet verder geraffineerd noch gebleekt: hiermee behoudt het haar bijzondere kwaliteiten en garanderen we een natuurlijk hoogwaardig product.