Creative Heroes Awards

Op donderdag 27 juni 2019 vond de 2e editie van Creative Heroes Awards plaats in Undercurrent Amsterdam. Zes professionals uit de creatieve industrie ontvingen uit handen van juryvoorzitter Taco Schmidt deze unieke award. Het doel van de Creative Heroes Awards is het creëren van een relevant platform voor creatieve professionals die een blijvende positieve impact voor mens, maatschappij en/of milieu weten te realiseren. De jury: “Meer dan ooit is er behoefte aan mensen met een ondernemende houding, maatschappelijke betrokkenheid en bovenal een groot creatief vermogen”.    Met haar project Farm Flower Fragrances wist kunstenaar Claudy Jongstra een Creative Heroes Award in de categorie 1:1.000.000 binnen te halen. Dit volledig organisch en duurzaam geproduceerd parfum geeft een enorme impuls aan de biodiversiteit. Boeren worden gestimuleerd om verschillende gewassen te kweken, waardoor het ecologisch evenwicht wordt hersteld en kleurrijke velden met bloemen, bijen en vlinders terugkeren.